Film ‘Slag om de Schelde’ in cinema De Zeeland

In het weekend van 25 en 26 september wordt de nieuwe Nederlandse speelfilm: ‘Slag om de Schelde’ vertoond in Cinema De Zeeland, Burgemeester van de Laarstraat 25.
In een eerder nieuwsbericht van december 2020 was er al sprake van ‘In premiere gaan’, maar door covid-maatregelen is dat toen niet door kunnen gaan.

De film is intussen al op diverse plaatsen in bioscopen te zien geweest en ook te zien via streaming-services.

Nu de film in bioscoop De Zeeland vertoond wordt, is dit het moment waarop de Stichting Bezoekerscentrum Militaire Erevelden en de Stichting Bevrijding Brabantse Wal willen onderstrepen dat deze film het belang dient van speciale aandacht voor de tot nu toe sterk onderbelichte slag in de Tweede Wereldoorlog.
Deze werd ten koste van vele duizenden soldaten én burgers uitgevochten in Zuidwest-Nederland en duurde van september tot en met november 1944.
Doel hiervan was de bezetter uit dit gebied te verdrijven en de Westerschelde vrij te maken voor aanvoer van manschappen en materieel naar de haven van Antwerpen.

De Stichting Bezoekerscentrum Militaire Erevelden en de Stichting Bevrijding Brabantse Wal verlenen medewerking aan dit filmweekend door daar o.a. met informatiemateriaal over hun doelstellingen bij aanwezig te zijn.

Gedurende het weekend wordt de film 6 keer vertoond (in de film is geen pauze)

zaterdag matinee: 13.45 uur

zaterdagmiddag 16.15 uur

zaterdagavond: 18.30 uur (alleen voor genodigden)

zaterdagavond: 21.00 uur

zondag matinee: 13.45 uur

zondag 16.15 uur

CONTACTGEGEVENS bioscoop:

Burgemeester van de Laarstraat 25

4615 PB, Bergen op Zoom

0164-254886

* Geen telefonische ticketverkoop

support-boz@c-cinema.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *