Foto met kaarsje op erevelden

De afgelopen weken hebben vrijwilligers die betrokken zijn bij activiteiten die op of vanwege de erevelden aan de Ruijtershoveweg worden gehouden, samen met een groep fotografen, foto’s gemaakt van een groot aantal, met kaarslicht aangelichte graven.

Een megaklus die, vanwege het licht, nét na zonsondergang wordt uitgevoerd. En dat is er ook de reden van, dat dit niet zomaar in een paar avonden klaar is.

Het plan is dan ook om in het najaar 2022 en het voor-en najaar 2023 ook weer dergelijke sessies van zes avonden te organiseren. Het streven is om voor de herdenking van 80 jaar bevrijding in 2024, de grafzerken op beide begraafplaatsen met de kaarsjes ervoor, gefotografeerd te hebben.

Nabestaanden van de gesneuvelde militairen krijgen, als alles klaar is, met Kerstavond een berichtje dat er bij hun dierbare een kaarsje brandt.

foto: Organisatie Lichtjesavond/Faces to Graves