Rondleidingen op Canadese en Britse Erebegraafplaatsen in Bergen op Zoom

In aanloop naar de herdenking en viering van 80 jaar bevrijding van de Brabantse Wal in 2024 organiseren de Stadsgidsen Bergen op Zoom in samenwerking met gidsen van de Stichting Stadsherauten Steenbergen en de Stichting Bevrijding Brabantse Wal enkele rondleidingen op de Militaire Erebegraafplaatsen aan de Ruytershoveweg in Bergen op Zoom.

Onder begeleiding van een gids kunnen de erevelden worden bezocht. Tijdens de rondleidingen wordt uitleg gegeven over de historie en het belang, ook heden nog,  van de beide militaire erevelden. Wie liggen er begraven, wat is de betekenis van het “Cross of Sacrifice” en de  “Stone of Remembrance”?

Op zaterdag 9 december en zondag 10 december vinden de rondleidingen plaats.
De duur van een rondleiding is ca. 1,5 uur.
Aanvangstijd van de rondleidingen: 14.00 u.

Er wordt verzameld om 13.45u bij de ingang van het Canadese Ereveld.
De rondleiding is gratis.

Bent u geïnteresseerd dan kunt u een rondleiding reserveren via de website: www.Stadsgidsen-bergenopzoom.nl

(foto: Stg. BME)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *