Stichting Bezoekerscentrum ontvangt maquette van het ontwerp

Foto: Stg.SBME

Op 8 juli heeft het dagelijks bestuur van onze Stichting de burgemeesters van de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht, de heren Petter, van den Belt en Adriaansen, op de hoogte gesteld van de voortgang van het project.
Daarbij was ook Luitenant-Generaal b.d. Emile van Duren (lid van het Comité van Aanbeveling) aanwezig.

De burgemeesters benadrukten de regionale bestuurlijke betrokkenheid bij het project. De erevelden, hoewel gelegen in de gemeente Bergen op Zoom, zijn de laatste rustplaats van de vele militairen, van zoveel verschillende nationaliteit, die gevallen zijn in de strijd voor de vrijheid van West Europa. Met name zijn de bevrijders die zijn gesneuveld in Zeeland en op de Brabantse Wal tijdens de Slag om de Schelde, op beide erevelden begraven. 

Aan het einde van de briefing schonken de burgemeesters een fraaie maquette van het te realiseren bezoekerscentrum aan onze stichting. 
De maquette is vervaardigd door Paul Versijp, op basis van de tekeningen van de bedenkers van het ontwerp, Grassodenridder Architecten en geeft iedereen een levendige impressie van het gebouw.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *