Bestuurslid Peter de Kok aan het woord

Mijn naam is Peter de Kok. Ik ben geboren in Bergen op Zoom en ik ben 65 jaar jong en ik woon in Bergen op Zoom. Binnen de stichting heb ik de functie van voorzitter van de bouwcommissie. In het dagelijks leven ben ik al 15 jaar actief als regionale bedrijfsmakelaar en vastgoedadviseur en heb een 25 jarige ervaring als directeur/aandeelhouder van bouwbedrijven en wil deze kennis, ervaring en mijn netwerk graag delen als vrijwilliger bij deze mooie stichting.

Samen met Arn van der Vorst, die ook een zeer ruime bouwkundige kennis en ervaring heeft en een enorm netwerk, hebben wij, na een selectieprocedure, de bouwteampartners geselecteerd en gecontracteerd. Het resultaat is een prachtig ontwerp van Grasso de Ridder architecten, dat door aannemer de Kok Bouwgroep en installateur Piet Jansen begroot is. Momenteel loopt de R.O. procedure en kan naar wij hopen de omgevingsvergunning binnen enkele maanden afgegeven worden.

Groot probleem momenteel is echter momenteel de ontwikkeling van de bouwkosten en de schaarste van personeel en materialen, alles ten gevolge van de extreme inflatie door Covid maar zeker door de oorlog in Oekraïne. Aan ons de taak om dit scherp te bewaken. Dat juist een oorlog de ontwikkeling van een bezoekerscentrum, waar vrijheid centraal staat, beïnvloedt, is natuurlijk super triest.
Het wachten is op het moment dat wij het benodigde budget bereikt hebben.

Ik ben persoonlijk erg geïnteresseerd in de ontwikkelingen rond WO II en heb me hier door de jaren in verdiept. Voor ZuidWest TV mocht ik enkele jaren geleden een documentaire maken over de bevrijding door de Canadezen en heb ik de hele route vanaf de kust van Normandië tot en met de bevrijding van West Brabant en Zeeland, met de camera gevolgd Ik bezocht hierbij diverse indrukwekkend grote militaire begraafplaatsen en diverse musea die op mij een diepe indruk hebben achtergelaten.  In 2019 mocht ik ook nog een documentaire maken over de bevrijding van Nieuw Vossemeer. Persoonlijk ben ik gelukkig nooit actief bij oorlogen actief geweest, wel heb ik een onuitwisbare indruk gekregen van de 2e Wereldoorlog.  

Binnen ons bestuur is er een enthousiast team, dat keihard werkt aan de realisatie van het bezoekerscentrum. Ik heb er alle vertrouwen in, dat we hier samen in slagen. Want wat is er, zeker op dit moment, belangrijker, dan mensen, zeker onze jeugd, te informeren, dat oorlog altijd ontstaat om onbegrijpelijke motieven en vrijheid zeker niet vanzelfsprekend is.

Peter de Kok / SBME
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *